Ο τρόπος

“Πιο γρήγορα!” ακούστηκε η ηχώ από ένα μέρος που υπήρξε παλιά, πριν η ρόδα του ποδηλάτου της το περάσει για πάντα. Τα χαλίκια φλυάρισαν για μια στιγμή, το τιμόνι γουργούρισε μέσα στις παλάμες της, ο δρόμος άνοιξε σε εκατομμύρια πιθανούς προορισμούς. “Είναι υπέροχο πόσο δροσερός είναι ο αέρας εδώ” σκέφτηκε, “μετά από ένα πενθήμερο κλεισμένη σε μια γυάλα. Όλος ο κόσμος είναι νέος!”. Άλλη μια πεταλιά· ένα εκατομμύριο προορισμοί ακόμα.

Περισσότερα...

Η σκουριασμένη γυναίκα με το χρυσό κοντέρ

Ονομάζομαι Θύμιος Λάντρος και είμαι κλέφτης.

Ένας εξαιρετικός, ένας απίθανος κλέφτης! Με αρχές παρόλα αυτά.

Περισσότερα...

Το δικό μου τοτέμ!

Τα παιδικά χρόνια ενός εκκολαπτόμενου μάγου

Από μικρό παιδί ήθελα να γίνω μάγος. Μάλιστα. Ο καθένας έχει ένα - δυο ντουζίνες όνειρα για την ζωή του, εγώ ήθελα μονάχα να κάνω πράγματα που θα αλλάζουν τον κόσμο γύρω μου, αυτό και τίποτα άλλο!

Περισσότερα...

Εταιρεία Ιπτάμενων Χριστουγεννιάτικων Πλασμάτων

- Δεν με ενδιαφέρει, φώναζε ο Άγιος Βασίλης, κατακόκκινος από τον θυμό του. Τι πάει να πεί αυξήθηκε ο ΦΠΑ και τι με νοιάζει εμένα πόσο πάει το πετρέλαιο;

- Κύ-Κύριε άγιε μου, τον διέκοψε ο Φρανκ το ξωτικό, θα πα-πάθετε τίποτα, μα ε-ε-έχετε δει τα ποσοστά της χο-χοληστερίνης σας; Αμ δεν κάνεις κι εσύ κράτει άγιε μου, μια α-α-αποθήκη μπουγάτσες τον μήνα κα-κα.. κα- καθαρίζεις στην καθισιά σου...

Περισσότερα...

Ο Ανεμοπόδαρος

Ξεκούραση, ε όχι και ξεκούραση, αυτό μου μοιάζει με παραίτηση! Παραίτηση μάλιστα! Σταματάς να δουλεύεις μετά από σαρανταπέντε χρόνια, σαρανταπέντε ολόκληρα χρόνια, τόσα πολλά που χωράς μέσα τους μια ολόκληρη ζωή! Την πρώτη βδομάδα είναι όλα όμορφα, λες πως είναι ωραίο πράγμα η σύνταξη, δεν έχεις πια άγχη, δεν φοβάσαι πια, τώρα κάθε μήνα θα μπαίνουν χρήματα στον λογαριασμό σου και θα έχεις επιτέλους τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο να φτιάξεις τον κήπο σου.

Περισσότερα...