Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα την τελευταία ημέρα του 1979, κάτι που εξηγεί την εμμονή μου να αφήνω όλα τα πράγματα για την τελευταία στιγμή. Θέλω να πω, μια χαρά μου πήγε τότε! 

Στην εφηβεία μου, κουβαλούσα την κιθάρα μου στο ωδείο, παραμένοντας πεισματικά ένα αυθεντικό στουρνάρι, μέχρι που μια μέρα έμαθα τρία ακόρντα. Συνδυάζοντάς τα με τυχαία σειρά έφτιαξα έναν σκοπό. Από τότε, έβαλα σκοπό της ύπαρξής μου να γράφω στίχους για τυχαία ακόρντα.

Επίσης, διάβαζα πολύ, ότι έπεφτε στα χέρια μου, εκτός από τα βιβλία της βιολογίας και της ψυχολογίας, επιστήμες που σπούδασα στην Ιταλία και με βοήθησαν να καταλήξω σε αυτό που είμαι σήμερα· ένας σωστός γραφίστας. Οι στίχοι των τραγουδιών εντωμεταξύ όλο και μεγάλωναν και ήταν θέμα χρόνου να ξεχυλίσουν από την φόρμα των τραγουδιών και να γίνουν ιστορίες.

Έτσι όταν επέστρεψα στην Αθήνα, εξέδωσα το πρώτο μου μυθιστόρημα με τίτλο “Η ταβέρνα του βιολιστή” από τις εκδόσεις “Ατραπός”. Λίγο μετά, και με τον φόβο πως κάποια στιγμή θα μεγαλώσω (όλοι οι γύρω μου το πάθαιναν - ήταν κάτι σαν επιδημία) ξαναγνώρισα το ποδήλατο και ηρέμισα. Προς στιγμήν, ο χρόνος είχε νικηθεί. 

Το ένα πράγμα φέρνει το άλλο - το ποδήλατο έφερε στην ζωή μου την μέλλουσα γυναίκα μου - την οποία προσπάθησα να κατακτήσω με ότι γνώσεις είχα αποκομίσει από την έως τότε ζωή μου. Το ποδήλατο για να την βλέπω, την συγγραφή για να της μιλάω, την ψυχολογία για να την ακούω και -φυσικά- την βιολογία που έφερε στην ζωή μας τον γιο μας, Δημήτρη Ορφέα κι έτσι νικήσαμε τον χρόνο οριστικά. Εντωμεταξύ, οι podilates.gr εξέδωσαν τα “Χάρτινα ποδήλατα”, μια συλλογή που περιείχε τρία δικά μου διηγήματα. Εκεί χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το ψευδώνυμο με το οποίο έγραφα στο site. 

Σήμερα παίζω και σχεδιάζω επιτραπέζια, σχεδιάζω παίζοντας καινούργια διηγήματα και φυσικά παίζω με τον γιό μου σχεδιάζοντας ένα μέλλον που θα του δίνει τις δικές του ευκαιρίες να νικά τον χρόνο. Ουσιαστικά δύο πράγματα κάνω όλα κι όλα, με πολλές παραλλαγές. 

Στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε μικρά διηγήματα κυρίως ποδηλατικού χαρακτήρα και νέα που έχουν σχέση με την συγγραφική μου ιδιότητα. 

 

Καλή ανάγνωση

Γιώργος Λιαδής

(fantasmamore)